Kaikkien toimialojen työnantajien on pidettävä luetteloa työntekijöistä, jotka
ovat altistuneet työssä vaarallisille biologisille tekijöille, kuten koronalle työssä
altistuneista työntekijöistä. Tämä velvollisuus koskee vaaraluokkaan 3 ja 4
luokiteltuja biologisia tekijöitä. Koronavirus kuuluu luokkaan kolme. Biologisten
tekijöiden asetuksen muutos astui voimaan 15.11.2020, jossa on tarkennuttu
luetteloon merkittäviä tietoja.
Useimpien toimialojen työpaikoilla ei ennen
koronapandemiaa ole ollut tarvetta pitää
altistuneiden luetteloa. Työnantajat ovatkin
voineet lähestyä asiassa työterveyshuoltoja
luettelointivelvollisuuden osalta; mitä se tarkoittaa, voiko
työterveyshuolto toteuttaa sitä ym. Vakavaa vaaraa tai
sairautta aiheuttavia biologisia tekijöitä on esiintynyt
lähinnä sosiaali- ja terveysalalla, jäte- ja jätevesihuollossa
sekä maa- ja metsätaloudessa. Työterveyshuolloissa
koronapandemian myötä vaaraa esiintyy esimerkiksi
koronatestien ottajille ja infektiovastaanottoa pitäville
henkilöille.
Työpaikalla altistuneet selvitetään viipymättä
organisaation sisällä työnantajan toimesta. Organisaation
ulkopuolisesta jäljityksestä vastaavat kunnan ja
sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavat. He
ohjaavat työnantajaa myös työpaikan jäljitystoimissa
ja asettavat altistuneet karanteeniin. Kaikki työssä
altistuneet, karanteeniin asetetut työntekijät merkitään
biologisten tekijöiden luetteloon.
Aluehallintovirasto on 10.3.2021 tiedotteessaan
ilmoittanut, että työsuojelutarkastajat valvovat biologisten
tekijöiden hallintaa työpaikoilla. Valvonnassa keskitytään
erityisesti siihen, miten työpaikat ovat tunnistaneet
biologiset vaarat ja arvioineet niiden riskit sekä
toteuttaneet altistumista vähentävät toimenpiteet ja
seuranneet niiden vaikuttavuutta. Altistuneiden luettelo
on yksi valvottavista asioista.
Mitä luettelointivelvollisuuteen kuuluu?
Työssä altistuminen ei edellytä sairastumista, vaan
tilannetta, jossa työntekijällä on ollut tosiasiallinen
mahdollisuus saada tartunta. Tällöin työntekijä on
joutunut tekemisiin vaarallisen biologisen tekijän kanssa
esimerkiksi ihmisen, materiaalin tai eläimen kautta.
Ihmiskontaktit voivat olla asiakkaita, potilaita, oppilaita,
työkavereita – keitä tahansa, joiden kohtaaminen liittyy
työhön tai työtehtäviin. Jos työyhteisössä jollakin on
Covid19-tartunta, niin työssä tapahtuvaksi altistukseksi
voidaan laskea esimerkiksi kohtaamiset sosiaalitiloissa
ja kahvihuoneessa, mutta ei esimerkiksi vapaa-ajalla
kohtaamista.
Altistuminen arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
Covid19-virukselle altistumiseen vaikuttavat esimerkiksi
suojainten tai maskien käyttö, tilan koko, ilmanvaihto,
etäisyys ja kohtaamisen kesto. Ajantasainen altistumisen
määritelmä löytyy THL:n sivulta Toimenpideohje
epäiltäessä koronaviruksen COVID-19 aiheuttamaa
infektiota.
"
Työpaikalla altistuneet
selvitetään viipymättä
organisaation sisällä
työnantajan toimesta.
Altistuneiden työntekijöiden luetteloon on merkittävä:
• altistuneen työntekijän nimi ja ammatti
• työpaikan toimiala ja se, mitä työtä on tehty
• tiedot altistumista aiheuttaneesta biologisesta tekijästä
siltä osin, kun on tiedossa
• kuvaus siitä, miten ja milloin altistuminen tapahtui.
Salassapitosäädökset eivät estä työnantajan
luettelon pitämistä, vaikka siinä on henkilö- ja
terveystietoja. Työturvallisuuslaissa on säädetty, että
luetteloa on pidettävä salassapitosäädösten estämättä.
Covid19-altistumisten osalta luettelon säilytysvelvollisuus
on 10 vuotta. Säilytysaika on määritelty sosiaali- ja
terveysministeriön asetuksessa biologisten tekijöiden
luokituksesta (748/2020).
Luettelo altistuneista muodostaa henkilörekisterin,
joten se ei voi olla vapaasti kaikkien nähtävillä. Luettelon
voi pyytää nähtäväkseen työsuojeluviranomainen,
työterveyshuolto, kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri
tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri sekä
työpaikan työsuojeluhenkilöstö. Yksittäisellä työntekijällä
on oikeus nähdä itseään koskevat tiedot. Työntekijä ei
voi kieltää tietojensa kirjaamista luetteloon, sillä luettelon
pitäminen on työnantajan lakisääteinen velvollisuus
(Työturvallisuuslaki 738/2002, 40a §).
Työsuojeluhallinnon verkkopalvelussa on koostettu
kattava tietopaketti luettelointivelvollisuudesta:
https://www.tyosuojelu.fi/-/koronalle-tyossaaltistuneet
tyontekijat-tulee-luetteloida
Anu Silander, viestintäjaoksen pj.
Työterveyshoitaja 2/21 11