
ILMOITUS
Uudenlainen ‘makea’ -hapate vähentää lisätyn sokerin
määrää fermentoiduissa maitotuotteissa
Chr. Hansenin Sweety® Y-1 on maailman ensimmäinen hapate, jonka ansiosta meijerit voivat valmistaa
luonnollisesti makeampia tuotteita ja samalla vähentää lisätyn sokerin määrää.
maitotalous 4 | 2019 • 27
Terveysjärjestöt, hallitukset ja vähittäismyyjät ovat asettaneet ta-voitteekseen
vähentää sokerin määrää elintarvikkeissa, kun taas
kuluttajat keskittyvät yhä enemmän sokeripitoisuuteen ja etsivät
sekä terveellisiä että luonnollisia tuotteita, jotka maistuvat hyväl-tä.
Tämä luo meijereille painetta vähentää lisättyä sokeria tuotteis-saan,
erityisesti jogurtissa.
”Meijerit usein lisäävät sokeria tuotteisiinsa kompensoidakseen
jälkihappanemisen makua sekä löytääkseen oikean tasapainon
makean ja happaman välillä. Uuden patentoidun hapatteemme
ansiosta jälkihappaneminen on hyvin vähäistä, mikä vähentää
tarvetta lisätä sokeria, ”sanoo Chr Hansenin kaupallinen kehitys-johtaja
Jessica Bentley.
Hyödynnä maidon luonollinen makeus
Sweety® Y-1 on innovatiivinen hapate ratkaisu, jossa käytetään
hyödyksi maidon omaa makeuden lähdettä - laktoosia.
”Käyttämällä sitä mitä maidosta löytyy luonnollisesti ja soveltamalla
asiantuntemustamme hapatteista, olemme kehittäneet hapatteen,
jolla saadaan aikaan makeampi maku kuin mitä muilla hapatteil-la
saadaan” kertoo Chr. Hansenin johtava tutkija Kim Soerensen.
Sweety® Y-1 hapatteessa käytetään Streptococcus thermophilus ja
Lactobacillus bulgaricus -kantoja. Hapate muuntaa maidon omaa
sokeria, käyttäen enemmän laktoosia ja nostaen samalla glukoo-sitasoa
- tuottaen näin enemmän makeutta tuotteeseen. Voit vä-hentää
lisätyn sokerin määrää ja saada silti aikaan saman makean
tuotteen, terveellisempänä vaihtoehtona.
Pidä jogurtti makeana koko säilyvyysajan ilman lisäaineita
Sweety® Y-1 kanssa Chr. Hansen tuo markkinoille uraauurtavan in-novaation.
Hapate mahdollistaa valmistajia vastaamaan nykyajan
markkinatrendeihin ja kuluttajien terveellistä ruokaa koskeviin vaa-timuksiin,
vähentämällä lisätyn sokerin määrää ja vaarantamatta
tuotteen hyvää makua.
”Sweety® Y-1 on mieto hapate, jolla on erinomainen pH-tasapaino.
Näin meijerit voivat luoda tuotteita, jotka säilyttävät makeuden ko-ko
säilyvyysajan. Olemme ensimmäinen ja ainoa yritys, joka tarjoaa
tällaista ratkaisua. Odotamme paljon kiinnostusta ja olemme in-noissamme
yhteistyöstä asiakkaidemme kanssa ”, Bentley tarkentaa.
Käyttämällä Sweety® Y-1 hapatetta fermentoitujen maitotuotteiden
valmistuksessa meijerit pystyvät:
• Lisäämään makeutta muuntamalla maidossa olemassa ole-vaa
sokeria
• Säilyttämään makeus koko säilyvyysajan vähäisellä jälkihap-panemisella
• Luomaan luonnollisia ja lisäaineettomia tuotteita ilman keino-tekoisia
makeutusaineita
”Chr. Hansenilla, olemme sitoutuneet kehittämään elintarvikkeita
ja terveyttä, ei vain tämän sukupolven vaan myös tulevien suku-polvien
puolesta. Tätä varten osallistumme aktiivisesti YK: n maa-ilmanlaajuisiin
tavoitteisiin, mukaan lukien tavoite numero kolme:
Taata terveellinen elämä ja hyvinvointi. Sweety® Y-1 sopii tähän täy-dellisesti.
Se käyttää hyödykseen luonnon omia lähteitä ja tarjoaa
hyvän makuisia fermentoituja maitotuotteita, joissa on vähem-män
sokeria - edistäen terveellistä elämäntapaa”, Bentley tiivistää.