
maitotalous 4 | 2019 • 21
na ja lisäksi olemme tehneet investointeja
myös palapuolelle. Näin toimintaa on saa-tu
aikaisempaa tehokkaammaksi ja kaiken
kaikkiaan paremmiksi, Kari Ollikainen sa-noo.
Tulevaisuuden haasteisiin Porlammil-la
vastataan myös panostamalla tuotekehi-tykseen:
juustolan kellarissa onkin jo kypsy-mässä
sinihomejuustoa tämän syksyn mark-kinoille.
Myöhemmin on tarkoitus tuoda
markkinoille myös valkohomejuustoa.
Kari Ollikainen tu-li
töihin Porlam-min
Osuusmeijeriin
vuonna 1993, aluksi
tuotepäälliköksi ja
sittemmin toimitus-johtajaksi.
Porlammin Osuusmei-jeri
tunnetaan mus-taleimaemmentalis-taan.
Sitä valmiste-taan
juustolassa vii-koittain,
Juusto kypsy-tetään
kellarissa vuo-den
verran.
Uusi siivutuslinja ja pakkausrobotti.
Porlammin Osuusmeijeri
- juuston valmistusta paikalla jo vuodesta 1914, Porlammin Osuusmeijeri perustettu
vuonna 1920, vuonna 2016 perustettu Porlammin Meijeri Oy, joka vastaa juustoliike-toiminnasta
- liikevaihto 8 miljoonaa euroa vuonna 2018
- kymmenkunta maidontuottajaa
- maitomäärä 5,3 miljoonaa litraa vuonna 2018
- työntekijöitä noin 20
- tuotteet: emmentaljuusto, juustoraasteet, juustosiivut ja sulatejuustot, vegetuotteet
Juustolassa on kolme suurta juustokatti-laa.
Yhteen kattilaan mahtuu 12000 litraa
maitoa, josta tulee 1000 kiloa juustoa.