Savulohipihvit (4:lle)
(alaskalaisen Jaken lohimössöreseptiä mukaillen)
Ainekset
300 g lämminsavulohta tai paistettua kylmäsavulohta
2 kovaksi keitettyä munaa
2 suurta porkkanaa
1-2 sellerinvartta
salottisipuli
suolakurkku
ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
pala valkosipulia
3 rkl piparjuurella maustettua tuorejuustoa
(tai majoneesia, maun mukaan)
Valmistus
Leikkaa lämminsavulohi palasiksi tai paista kylmäsavulohi
kuumalla pannulla kevyesti, kunnes se kypsyy ja hajoaa.
Hienonna munat, porkkanat, sellerit, sipuli ja suolakurkku.
Sekoita kaikki aineet, kunnes mössö on koostumukseltaan
tasaista, mutta paksuhkoa.
Öljyä suorareunaiset kahvikupit – yksi per syöjä – si-säpuolelta
ja painele lohimössöä kuppeihin. Laita kupit
jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Kumoa kupin sisältö suoraan lautaselle niin, että lohi-mössö
pysyy kasassa. Lisää lämmin rosolli ja tarjoa heti.
Paahdettu ja marinoitu rosolli
(4:lle)
Ainekset
2 punajuurta
2 porkkanaa
1 omena
4 perunaa
1 punasipuli
Marinadi: 4 rkl oliiviöljyä, 1 rkl hunajaa, 1 rkl balsamiviinie-tikkaa,
2 rkl kaprista hienonnettuna, ripaus suolaa
Valmistus
Pilko vihannekset sopivan suupalan kokoisiksi; jätä por-kkanat
ja perunat hieman punajuuria suuremmiksi, koska
ne kypsyvät nopeammin.
Paahda kaikki muut paitsi omena uunissa 175 astees-sa
35-40 minuuttia melkein kypsiksi. Lisää omenat ja
paahda vielä 10 minuuttia.
Lisää marinadi kuumien vihannesten päälle, sekoita
ja anna maustua 10 minuuttia uunin jälkilämmössä.
Tarjoile lämpimänä.
Suklaakonvehdit (4:lle)
Nämä konvehdit maistuvat Snickers-patukalta,
mutta ovat melkein terveellisiä.
Ainekset
150 g suolapähkinöitä
150 g kivettömiä medjool-taateleita, paloiteltuna
100 g maitosuklaata
Valmistus
Jauha suolapähkinät tehosekoittimen teräosaa käyttäen
hienoksi tahnaksi. Lisää taatelinpalat ja jatka jauhamista,
kunnes sekoitus on tasaista.
Muotoile taikinasta 12 pitkulaista patukkaa leivinpa-perin
päälle.
Sulata suklaa vesihauteessa. Peitä patukat teelusik-kaa
käyttäen suklaalla ja koristele haluamallasi tavalla.
Jäähdytä ennen tarjoilua.
Nelli Saurin
nellysdaily.com
-ruokablogista
löydät lisää herkullisia
ja helppotekoisia
USA-ruokia
SAM-otsikon alta.
SAM MAGAZINE 4/20 | 27
/nellysdaily.com