Jotain vanhaa, jotain uutta
Kaneli, mantelit, kinkku, rosolli, lohi.
Kaikki klassisen jouluaterian aineksia,
mutta tällä kertaa ne yhdistetään uudella
tavalla ja hieman kevyemmin: kinkku
nautitaan jo alkupalana salaatissa, lohi
pääruokana ja rosolli lämpimänä.
Kaikessa käytetään paljon vihanneksia,
siten jää kevyt, hyvä olo ja tilaa myös
suklaakonvehdeille – nekin ovat vain
puoliksi syntisiä.
RESEPTIT JA KUVAT: NELLI SAURI
Joulusalaatti (4:lle)
Ainekset
50 g paahdettuja manteleita
puolikkaan granaattiomenan siemenet
200 g lehtikaalia
2-3 rkl oliiviöljyä
Kastike:
sekoita 3 rkl oliiviöljyä, 2 rkl omenaviinietikkaa,
½ salottisipuli hienonnettuna, 2 tl hunajaa, ½ tl suolaa
ja mustapippurirouhetta myllystä
Ilmakuivattuun kinkkuun käärityt ja kanelivoissa
paistetut kakihedelmälohkot:
2 kypsää kaki/sharon-hedelmää
16 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
( jos viipaleet ovat leveitä, 8 riittää: voit leikata ne
pituussuunnassa puoliksi)
2 rkl voita
ripaus kanelia
Valmistus
Sekoita kastike.
Paahda mantelit ke-vyesti
pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
Paista lehtikaalin lehdet oliiviöljyssä miedolla lämmöllä,
kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutteivat vielä ra-peita.
Leikkaa kaki/sharon-hedelmä 16 osaan (puoliksi, taas
puoliksi ja neljään osaan) ja kiedo lohkot ilmakuiva-tun
kinkun viipaleisiin. Paista kääröt ripauksella kanelia
maustetussa voissa.
Kasaa salaatti: aseta pohjalle lämpimät lehtikaalit,
valele päälle kastike ja ripottele mantelit ja granaattio-menan
siemenet, ja päällimmäiseksi kaki-kinkkukääröt.
Tarjoile lämpimänä.
© ISTOCK BY GETTYIMAGES
26 | SAM MAGAZINE 4/20