SAM-ruokablogissa sBpreucnicahl  
 Granola 
 1 dl cashewpähkinöitä  
 1 dl manteleita  
 2 dl kaurahiutaleita  
 2,5 rkl kaakaonibsejä  
 1 dl kuivattuja mulperimarjoja  
 2 rkl agavesiirappia (tai sokeria)  
 2 rkl kookosöljyä (tai sulatettua voita) 
 Hakkaa cashewpähkinät ja mantelit  
 palasiksi ja sekoita muiden aineiden  
 kanssa.  
 Levitä seos ohuesti uunipellille ja  
 paahda 100 asteessa noin 20 minuut-tia. 
  Avaa uunin luukku ja anna granolan  
 jäähtyä hitaasti pellillä. Säilytä ilmatii-viissä  
 lasitölkissä.   
 Itse tehty nutella 
 2,5 dl paahdettuja hasselpähkinöitä    
 1 rkl kookosöljyä    
 1 1/2 rkl makeuttamatonta kaakaojau-hetta   
 2 rkl tomusokeria   
 1/2 tl vaniljasokeria    
 1/4 tl suolaa 
 Rouhi pähkinöitä monitoimikonees-sa  
 (tai vahvalla sauvasekoittimella),  
 kunnes pähkinöiden öljy alkaa erottua  
 (huomaat sen tuoksusta) ja niistä tulee  
 paksua tahnaa. Lisää kaikki muut aineet  
 ja sekoita tasaiseksi.  
 Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviis-ti. 
  Nutella säilyy kuukauden – ellei se sitä  
 ennen katoa parempiin suihin.   
 Vinkki!  Viime vuoden uutiskirjeissä ja  
 jäsenlehdissä julkaista reseptit löyty-vät  
 kootusta  
 www.nellysdaily.com/sam  
 -blogista, sivun  
 alareunasta.  
 Muistan elävästi sen hetken, kun maistoin  
 ensi  kerran granolaa. Paikka  oli  Cary,  
 North Carolina ja liikematkustajien suosi-  
 man Marriot-hotellin aamiaishuone.  
 Hotellin kokit olivat juuri paistaneet tuo-reen  
 batchin granolaa ja tarjosivat mais-tiaista. 
  En tiennyt mitä söin, mutta tiesin  
 haluavani  lisää!  Kotona  etsin  netis-  
 tä  reseptejä  ja kokeilin kymmeniä  eri  
 versioita. Tässä jutussa jaan suosikkini. 
 Täydelliseen sunnuntaibrunssiin ei  
 paljoa tarvita: hyvää leipää (ks. helmi-kuun  
 uutiskirjeen  no-knead  bread – 
 resepti) ja sen päälle itse tehtyä nutellaa,  
 granolaa jugurtin tai puuron kanssa, ja  
 tietenkin banaanipannareita.  
 Pannareita lukuun ottamatta kaiken  
 muun voi valmistaa etukäteen, joten tar-joilut  
 eivät aiheuta turhaa stressiä. Ren-non  
 tunnelman maksimoi oikea taust-amusiikki: 
  suosittelen  amerikkalaisen  
 surffarin  Jack  Johnsonin  albumia “In  
 between dreams” ja sieltä raitaa “Ba-nana  
 pancakes”. 
 26  |  SAM 
 
				
/sam