SAM-ruokablogissa sBpreucnicahl
Granola
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
2 dl kaurahiutaleita
2,5 rkl kaakaonibsejä
1 dl kuivattuja mulperimarjoja
2 rkl agavesiirappia (tai sokeria)
2 rkl kookosöljyä (tai sulatettua voita)
Hakkaa cashewpähkinät ja mantelit
palasiksi ja sekoita muiden aineiden
kanssa.
Levitä seos ohuesti uunipellille ja
paahda 100 asteessa noin 20 minuut-tia.
Avaa uunin luukku ja anna granolan
jäähtyä hitaasti pellillä. Säilytä ilmatii-viissä
lasitölkissä.
Itse tehty nutella
2,5 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
1 rkl kookosöljyä
1 1/2 rkl makeuttamatonta kaakaojau-hetta
2 rkl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Rouhi pähkinöitä monitoimikonees-sa
(tai vahvalla sauvasekoittimella),
kunnes pähkinöiden öljy alkaa erottua
(huomaat sen tuoksusta) ja niistä tulee
paksua tahnaa. Lisää kaikki muut aineet
ja sekoita tasaiseksi.
Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviis-ti.
Nutella säilyy kuukauden – ellei se sitä
ennen katoa parempiin suihin.
Vinkki! Viime vuoden uutiskirjeissä ja
jäsenlehdissä julkaista reseptit löyty-vät
kootusta
www.nellysdaily.com/sam
-blogista, sivun
alareunasta.
Muistan elävästi sen hetken, kun maistoin
ensi kerran granolaa. Paikka oli Cary,
North Carolina ja liikematkustajien suosi-
man Marriot-hotellin aamiaishuone.
Hotellin kokit olivat juuri paistaneet tuo-reen
batchin granolaa ja tarjosivat mais-tiaista.
En tiennyt mitä söin, mutta tiesin
haluavani lisää! Kotona etsin netis-
tä reseptejä ja kokeilin kymmeniä eri
versioita. Tässä jutussa jaan suosikkini.
Täydelliseen sunnuntaibrunssiin ei
paljoa tarvita: hyvää leipää (ks. helmi-kuun
uutiskirjeen no-knead bread –
resepti) ja sen päälle itse tehtyä nutellaa,
granolaa jugurtin tai puuron kanssa, ja
tietenkin banaanipannareita.
Pannareita lukuun ottamatta kaiken
muun voi valmistaa etukäteen, joten tar-joilut
eivät aiheuta turhaa stressiä. Ren-non
tunnelman maksimoi oikea taust-amusiikki:
suosittelen amerikkalaisen
surffarin Jack Johnsonin albumia “In
between dreams” ja sieltä raitaa “Ba-nana
pancakes”.
26 | SAM
/sam