
Lue lisää:
Suklaabrowniet
200 g voita
200 g hyvää tummaa suklaata
1,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
50 g valkoista suklaata, paloiksi leikattuna
50 g maitosuklaata, paloiksi leikattuna
1 dl saksanpähkinöitä, pieneksi hakattuina
¼ tl suolaa
3 munaa
2,25 dl sokeria
Sulata voi ja tumma suklaa vesihauteessa.
Anna jäähtyä.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja suola
keskenään erillisessä kulhossa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos nuolijalla
nostellen. Lisää jauhoseos sihdin läpi. Lisää
suklaa- ja pähkinäpalat.
Levitä taikina voipaperilla vuorattuun
suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan
(n. 20 cm x 20 cm) ja paista 180 asteessa
25 minuuttia (Huom: Jos käytät suurempaa
vuokaa, tulee browniesta ohuempi ja paistoaika
on siten lyhyempi). Kokeile taikinaa
tikulla; jos brownietaikina on vielä löysää
keskeltä, paista vielä 5 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa kolmioiksi.
Brookie
Ainekset kokonaiseen suklaabrownieen
(ks. Suklaabrowniet)
Puolitettu cookie-ohje ilman pähkinöitä:
2,75 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
110 g voita
0,9 dl sokeria
0,9 dl fariinisokeria
1,5 tippaa vaniljauutetta (tai 1/4 tl vaniljasokeria)
2 suurta munaa
1,5 dl tummaa suklaata, paloiksi leikattuna
Valmista cookie-taikina valmiiksi.
Valmista suklaabrowietaikina ohjeen
mukaan ja laita se uunivuokaan, mutta
paista sitä vain 15 minuuttia 190 asteessa.
Ota uunista.
Pudottele cookie-taikinaa brownien
päälle ruokalusikalla möykyiksi (jätä leviämisvaraa)
ja laita se uudelleen uuniin.
Tarkkaile cookie-kerrosta; kun sen on
levinnyt ja muuttuu reunoilta kultaiseksi,
ota brookie uunista. Jäähdytä ja leikkaa
palasiksi.
SUOMI – USA 27