Nelli Sauri pitää
nellysdaily.com-nimistä
ruokablogia, josta löydät
lisää helppotekoisia
USA-reseptejä
SAM-otsikon alta.
Native American frybread
(12 pientä tai 8 suurta leipää)
5 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1,5 dl maitoa
1 dl kreikkalaista maustamatonta jugurttia
1 tl vaahterasiirappia
Paistamiseen neutraalin makuista ruokaöljyä
(rypsi, rapsi, auringonkukka).
Voitelemiseen:
25 g voita
ripaus suolaa
persiljaa
(1 valkosipulin kynsi)
Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, leivin-jauhe,
ruokasooda, suola) ja toisessa kulhossa
nesteet (maito, jugurtti, vaahterasiirappi). Lisää
puolet maitoseoksesta jauhoseokseen ja alusta
tasaiseksi. Lisää loput maidosta pikkuhiljaa, kun-nes
taikina irtoaa kulhon seinistä ja siitä saa muo-dostettua
kiinteän pallon. Peitä kelmulla ja laita
huoneenlämpöön lepäämään noin 1,5 tunniksi.
Taikina ei kohoa paljon, mutta lepo parantaa sen
laatua.
Jaa taikina 12 tai 8 saman suuruiseen osaan,
pyöritä osat sileiksi palloiksi. Lätistä pallot leivina-lustalla
käsin litteiksi.
Paista leivät ruokaöljyllä kevyesti voidellulla
paistinpannulla 1-2 minuuttia molemmilta puolilta.
Voitele kuumat leivät vielä sulatetulla voilla, joka
on maustettu ripauksella suolaa ja halutessa val-kosipulin
viipaleilla. Koristele persiljalla.
Cobbin salaatti (neljälle)
1 ruukku romainesalaattia
puolikas kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
1 suippopaprika
1 salottisipuli
2 suurta kananrintaa (keitinveteen persiljaa,
valkosipuli, laakerinlehti, ½ tl suolaa)
8 viipaletta pekonia
2 kovaksi keitettyä munaa
1 avokado
(50 g sinihomejustoa murusina)
Kastike
1dl oliviiviölyä
3 rkl balsamicoetikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Keitä munat ja kypsennä samalla kananrintafileet:
kuumenna noin litra vettä kiehuvaksi ja lisää ve-teen
persilja, halkaistu valkosipuli, laakerinlehti ja
suola. Lisää kananrintafileet kiehuvaan veteen ja
kypsennä noin 5 minuuttia. Ota kanat pois vedes-tä,
kiedo folioon ja laita sivuun vetäytymään.
Sekoita kastike: viipaloi valkosipuli ja sekoita
kaikki aineet. Laita sivuun maustumaan.
Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja aseta talous-paperin
päälle kuivumaan.
Pese ja kuivaa salaatti ja revi se palasiksi.
Kuori kurkku, leikkaa se pitkittäin, poista siemenet
ja viipaloi. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi papri-ka
ja salottisipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi avoka-do
juuri ennen tarjoilua, ettei se ehdi tummua.
Kokoa salaatti, poista kastikkeesta valkosipulin
kynnet ja kaada se salaatin päälle. Tarjoile.
SAM MAGAZINE 2/20 | 35
/nellysdaily.com