AJANKOHTAISTA
Ylös, ulos ja piknikille
Rankan alkuvuoden jälkeen kevään tulo suorastaan huumaa.
Hiirenkorvat, mullasta puskevat kevätesikot ja joka päivä lisääntyvä
valo lupaavat parempia aikoja, ja sitä sopii juhlia tarjoilemalla
ateria raittiissa ulkoilmassa.
Vihertävälle nurmelle katetaan
iso kulho klassista Cobbin
salaattia, jossa riittää tuhtia
makua ja myös vitamiineja.
Terveellisen salaatin lisuk-keeksi
tarjoilen hieman syntistä Amerikan
alkuasukkaidenkin paistamaa frybreadiä,
jonka taikina on ihanan pehmeää ja jo-ka
viimeistellään sipaisulla voita. Leipä
dipataan kirkkaan oranssiin ja hieman
makeaan bataattidippiin.
Jälkiruoka kootaan valmiiksi tölkkei-hin,
jotka on helppo kuljettaa ja pitää
viileinä nauttimiseen asti. Tölkkien si-sältä
löytyy kerroksittain kauden suo-sikkeja
nektariineja, jotka on
marinoitu appelsiinime-hussa,
kreikkalaista
jugurttia ja hedel-mien
makeut-ta
tasoittamaan
rapeaa pistaa-si-
granolaa.
Bataattidippi
1 bataatti (n. 300g)
½ dl kermaa tai kaurakermaa
1 rkl appelsiinimehua
ripaus suolaa
Pistele bataattiin reikiä hammastikulla ja
aseta se 150-asteiseen uuniin ritilän päälle
noin puoleksi tunniksi. Kuori kypsä bataatti
leikkaamalla se kahtia ja puristamalla sisältö
kulhoon – mutta varo, ettet polta sormiasi. Lisää
(kaura)kerma, appelsiinimehu ja suola ja soseuta.
Tarjoa lämpimänä tai viilennä ennen tarjoilua.
Nektariini-pistaasi-trifle
puolikas appelsiini
4 nektariinia
4 dl kreikkalaista maustamatonta jugurttia
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl sokeria
½ dl kaurahiutaleita
Marinoi nektariinit: leikkaa ne kuutioiksi, laita kulhoon
ja purista puolen appelsiinin mehu päälle. Laita jää-kaappiin
odottamaan triflen kokoamista.
Paista granola: laita pistaasit, kaurahiutaleet ja so-keri
paistinpannulle ja kuumenna, kunnes sokeri alkaa
sulaa. Laita levy pois päältä ja sekoita, kunnes grano-lasta
alkaa muodostaa paakkuja. Levitä leivinpaperil-le
jäähtymään.
Kokoa trifle: kasaa tölkkiin vuorotellen nektariinin
paloja ja jugurttia, ja päällimmäiseksi pistaasigranolaa.
RESEPTIT JA KUVAT: NELLI SAURI
© 123RF
34 | SAM MAGAZINE 2/20