JÄSENYHDISTYKSILTÄ
LOIMAAN SEUTU PORI
Loimaalla juhlittiin Amerikan itsenäisyyspäivää
SAM Loimaan seutu vietti 4th of Julya jo perinteeksi muodostuneilla
grillijuhlilla jäseniemme Jyrki ja Mari Koenkydön isännöiminä.
Tällä kertaa juhlimme isännän viinikellarin viihtyisissä tiloissa.
Paikalla oli myös perheessä asunut amerikkalainen vaihto-oppilas,
joka kertoili itsestään ja myös omista itsenäisyyspäivän viettotavoistaan,
välillä ihan selvällä suomen kielellä!
Mukavan illan kruunasivat emännän maukkaat herkut ja
isännän barbecue-annokset. Ruokalistaan oli saatu vinkkejä jopa
vaihto-oppilaan kotoa. Ohessa resepti jälkiruokaherkkuun.
4th of July-tunnelmissa Kirjurinluodolla Leena Mäkinen (oikealla),
Kirsi Virta ja Tapio Aho puolisoineen.
Kirjurinluodon Lokkilavalta
Viasveden Hakkiluotoon
Vietimme 4th of July-tilaisuutta hyvän sään vallitessa
Kirjurinluodolla. USA:n kansallislaulun jälkeen puheenjohtajamme
Leena Mäkinen lausui yleisömme tervetulleeksi,
varapuheenjohtaja Pekka Hammais muisteli
Yhdysvaltain itsenäistymistä lyhyellä katsauksella.
Musiikkiohjelmassa paneuduttiin ystävämaamme
musiikkiin, kun Juha Storberg lauloi meille karaokemusiikin
säestyksellä tuttuja lauluja. Allekirjoittanut juonsi
ja soitatti CD-levyiltä country-, bluegrass, dixieland-,
ja swingband-musiikkia. Lyhyt katsaus Pori Jazzin syntyyn
ja ensimmäisiin jazzjuhliin johdatti meidät kuuntelemaan
Jyrki Kangas orkesteria ja Antti Sarpila Swing
Bandin nautittavaa soitantaa.
Länsi-Suomen Osuuspankki kutsui Porin Suomi
Australia Yhdistyksen ja meidät edustustilaansa
Hakkiluotoon elokuun lopussa. Kuulimme pankinjohtaja
Aki Kevätsalon esitelmän eläkkeistä ja yleisestä taloustilanteesta.
Nautimme herkullisen iltapalan, keskustelimme
ja saunoimme. Oivallinen tapaaminen.
/ Juhani Nirhamo
Key lime pie (8-10:lle)
Pohja:
10 kpl graham digestive-keksejä
60 g margariinia
½ dl sokeria
Täyte:
1 prk (397 g) kondensoitua makeutettua
maitoa
2 kananmuna keltuaista
1 rkl raastettua limen kuorta
1 ¼ dl limen mehua
Hienonna digestive-keksit monitoimikoneessa
ja lisää joukkoon
sulatettu margariini ja sokeri.
Painele seos voidellun piirakkavuoan
pohjalle (halk. 24 cm).
Paista pohjaa 175 asteessa
n. 5 min. Anna jäähtyä.
Valmista täyte sekoittamalla
täytteen aineet keskenään hyvin
sekaisin. Kaada täyte pohjan
päälle ja paista piirakkaa uunissa
175 asteessa 15-18 minuuttia.
Anna jäähtyä. Leikkaa piirakka
esim. annospaloihin ja tarjoa
kahvin kanssa.
48 | SAM MAGAZINE 3/18