
Gingerbread latte
(2 kuppia)
1 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl kuivattua inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl kanelia
1 tippa vaniljauutetta
1,5 dl juuri keitettyä, tummapaahtoista
ja vahvaa kahvia
2 dl maitoa
Sekoita mausteet keskenään
paksuksi tahnaksi. Lisää kuuma
kahvi ja sekoita. Kaada kuppeihin.
Kuumenna maito, vaahdota
ja kaada kahvin päälle. Koristele
kahvi kanelitangolla.
Christmas nuts
50 g voita
1 dl vaahterasiirappia
1 tl suolaa
0,5 tl cayennepippuria
7 dl pekaanipähkinöitä,
kuorellisia manteleita,
saksanpähkinöitä yms.
Sulata voi paistinpannulla. Lisää
vaahterasiirappi, suola ja
cayennepippuri. Lisää pähkinät
ja paahda miedolla lämmöllä
2–3 minuuttia sekoitellen. Levitä
pähkinät voipaperille ja anna
jäähtyä. Tarjoile ja säilytä huoneenlämmössä.
Gingerbread
cheesecakes (10 kpl)
20 piparkakkua
100 g valkoista suklaata
100 g tuorejuustoa (maustamaton
tai appelsiinilla maustettu)
1 rkl appelsiinista puristettua
mehua
50 g tummaa suklaata
Sulata valkoinen suklaa ja
sekoita siihen tuorejuusto ja
appelsiinin mehu. Levitä seos
10 piparkakun päälle. Paina toiset
10 piparia tiukasti kanneksi.
Sulata tumma suklaa ja koristele
kakkuset sillä. Viilennä kakkuset
jääkaapissa. Tarjoile samana
päivänä (muuten kakut pehmenevät
liikaa).
SAM | 27