Katso
papusalaatin ohje
www.nellysdaily.
Cola ribs (neljälle)
com/sam
2 kg spare ribsejä
2 tl suolaa
Colakastike:
2 dl colajuomaa
2 dl ketsuppia
¾ dl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruokosokeria
2 valkosipulin kynttä, murskattuna
1 tl paprikajauhetta
½ chilijauhetta tai chilimurskaa
1 tl suolaa
S‘mores
(neljälle, 2 annosta per nenä)
16 voikeksiä, esim. Marie tai
Digestive
8 palaa ohutta tummaa suklaata
(esim. Lindtin levyt ovat sopivan
ohuita)
8 vaahtokarkkia (esim. Rocky
Mountain)
Paina grillitikun kärki tukevasti
vaahtokarkin läpi. Paahda
vaahtokarkkia muutama minuutti
hiilloksella tai kynttilän
liekin yläpuolella, kunnes se on
päältä hieman paahtuneen
värinen ja sisältä sula ja alkaa
hieman valua. Varo polttamasta!
Aseta lautaselle yksi keksi
ja sen päälle pala suklaata ja
vaahtokarkki. Paina komeus
kiinni toisella keksillä ja nauti.
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta.
Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla.
Mittaa kaikki kastikeaineet kattilaan ja kuumenna
kiehuvaksi. Sekoita ja keitä muutama
minuutti, kunnes kastike saostuu hieman.
Mausta liha suolalla ja sivele sen pintaan noin
puolet colakastikkeesta. Kääri ribsit leivinpaperin
ja folion sisään ja kypsennä 150-asteisessa uunissa,
kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa kevyesti
vedettäessä luista (noin 2 tuntia).
Paahda vielä lihan pinta grillissä tai grillivastuksen
alla rapeaksi lopulla kastikkeella valellen.
Leikkaa liha paloiksi luiden välistä ja syö sormin.
SAM | 27