SAM-ruokablogissa
Kesä meni, mutta
barbeque-kausi
jatkuu
TEKSTI JA KUVAT: NELLI SAURI
ILMA VIILENEE, mutta barbeque-kausi ei ole ohi. Jos
grilli on jo pakattu ulkovarastoon tai jos syysmyrsky
sattuu yllättämään, grilliaterian voi valmistaa
vaikka kotikeittiössä. Useimmissa uuneissa on
grillivastus, jolla ruokaan saa varsin kelvollisen
ja kauniin pinnan – ilman ulkoilmafiilistä tosin.
Colajuomassa marinoidut spare ribsit ovat amerikkalainen
BBQ-herkku, jonka kanssa maistuu esimerkiksi
helmikuun blogipostauksen papumaissiavokadosalaatti.
Jälkiruoaksi nautitaan partiolaisten leiritulien
klassikko S’mores, jotka ovat sosiaalista sormiruokaa
ja laiskan isännän unelma. Ne eivät vaadi esivalmisteluja,
ja jokainen valmistaa itse oman jälkiruokansa.
26 | SAM