
Date & peanut snicker bars
(n. 20 konvehtia)
200 g suolapähkinöitä
200 g medjool-taateleita
150 g maitosuklaata
Jauha suolapähkinät monitoimikoneen
terällä hienoksi, paksuksi tahnaksi.
Lisää taatelit yksi kerrallaan
kunnes seos on tasaista.
Muovaa seoksesta noin ½ ruokalusikallisen
kokoisia konvehteja. Aseta
konvehdit pienelle tarjottimelle tai
lautaselle leivinpaperin päälle.
Sulata suklaa ja kuorruta konvehdit
sillä teelusikkaa käyttäen.
Koristele rouhituilla suolapähkinöillä
ja anna jäähtyä kunnolla ennen
tarjoilua.
Suklaafudge
(Fantasy Fudge)
1/2 dl kermaa
50 g voita
100 g medjool-taateleita
100 g tummaa suklaata
75 g vaahtokarkkeja
75 g paloiteltuja saksanpähkinöitä
Lämmitä kerma, voi ja paloitellut
taatelit kattilassa pienellä lämmöllä.
Keitä pari minuuttia ja
soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Lisää paloiteltu tumma suklaa
ja vaahtokarkit ja sekoita kunnes
ne ovat sulaneet (aseta kattila
tarvittaessa vielä hetkeksi liedelle).
Lisää saksanpähkinät. Kaada
seos suorakaiteen muotoiseen,
voipaperilla vuorattuun vuokaan
ja koristele halutessa pähkinöillä.
Jäähdytä jääkaapissa 1-2 tuntia
ja leikkaa palasiksi.
Rocky Road
(20 kpl)
200 g tummaa suklaata (min. 70 %
kaakaota)
50 g voita
1 dl puffattua riisiä (kuivattuja,
ilmavia riisinjyviä)
20 g kuivattuja mansikoita
1 dl paloiteltuja saksanpähkinöitä
50 g vihreitä minivaahtokarkkeja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen
kakkuvuoka tai pieni uunipelti leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa kattilassa
pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Poista kattila liedeltä.
Lisää suklaaseokseen puolet
kuivatuista mansikoista. Lisää pähkinät,
puffatut riisit ja vaahtokarkit.
Sekoita kunnes kaikki täytteet ovat
suklaan peitossa.
Kaada seos tasaiseksi levyksi
leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Koristele lopuilla kuivatuilla mansikoilla.
Peitä tuorekelmulla ja jäähdytä
jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Leikkaa pitkulaisiksi palasiksi.
SAM MAGAZINE 4/18 | 27