Täytetyt kesäkurpitsat
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa päältä “hattu” irti. Koverra kesäkurpitsa lusikalla.
Poista halutessasi siemenet. Käytä kesäkurpitsan “lihaa” täytteeseen.
Sekoita kulhossa kesäkurpitsan kanssa sekaisin haluamiasi täytteitä;
sieniä, sipulia, valkosipulia, kinkkua, salamia, juustoja, paprikaa jne.
Massaan kannattaa myös laittaa muutama ruokalusikallinen jotain
maustettua tuorejuustoa sitomaan ainekset yhteen. Mikäli haluaa massasta
kiinteämmän, voi sinne lisätä myös kananmunaa.
Täytä koverrettu kesäkurpitsa massalla, kuorruta juustoraasteella ja laita
koko komeus grilliin tai uunivuossa uuniin. Kypsennä n. 30-45 min
200 asteessa, riippuen kesäkurpitsan koosta ja täytteistä.
Seuraa juuston ruskistumista, ettei se pala. Huom! Kesäkurpitsasta syntyy
kypsentyessään aika paljon nestettä, jota saattaa valua, joten uunissa on
hyvä käyttää vuokaa.
www.puutarhasielamaan.fi
Ainekset:
- 1-2 esim. Eight Ball -kesäkurpitsaa
- Kinkkua, salamia, sieniä,
sipulia, valkosipulia, paprikaa,
juustoja oman maun mukaan
- 2-4 rkl maustettua tuorejuustoa
(- 1 kananmuna)
- Juustoraastetta
Julkaisemme herkullisia reseptejä myös Facebookissa
- Seuraa meitä ja pysy ajantasalla! facebook.com/Puutarhasielamaan/
/www.puutarhasielamaan.fi
/