Ylempi amk-tutkinto bio- ja
elintarviketekniikan alalle
hakuaika koulutukseen on 17.-31.3.2021
HAMKin Biotalouden ratkaisut yamk -opinnot tarjoavat bio- ja elintarviketekniikan insinöörille (AMK) tehokkaan
väylän syventää ammatillista asiantuntijuutta. Hakukelpoisia ovat myös muun soveltuvan korkeakoulututkinnon
suorittaneet. Näkökulma opintoihin voi olla esimerkiksi maa- tai puutarhatalous, elintarvike, bioenergia tai ympäristöala.
Opinnoissa kehitetään uusiutuvien materiaalien tuotannon ja kiertotalouden asiantuntijaosaamista. Tutkinto koostuu
kaikille yhteisistä opinnoista ja yhdestä valinnaisesta alakohtaisesta opintokokonaisuudesta. Bio- ja elintarviketekniikan
alakohtaisia vaihtoehtoja ovat Biomassan jalostus, Meijeriteollisuuden ja maitotilayrityksen kehittäminen sekä R&D Project
in Industrial Food and Non-Food Biotechnology.
Opinnäytetyö on keskeinen osa opintoja. Opinnäytetyön aihe voi liittyä oman työyhteisön kehittämiseen tai HAMK Bio
-tutkimusyksikön hankkeeseen. Tutkimusyksikkö on mukana ratkaisemassa hiilensidonnan, kiertotalouden, ravinnekiertojen,
biopolttoaineiden tai modernin ja kestävän ruuan tuotannon tutkimuskysymyksiä. Hakuaika koulutukseen on 17.3. - 31.3.2021.
Lisätiedot www.hamk.fi
maitotalous 1 | 2021 • 29
HAE KOULUTUKSE E N
AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO –
MEIJERISTI
Opintoihin kuuluu maitotuotteiden valmistusta ja pro-sessiosaamista.
Opintoihihin sisältyy noin vuosi työpai-kalla
järjestettävää koulutusta (TJK). Oppisopimuksen
mukaisilta TJK-jaksoilta maksetaan työehtosopimuksen
mukaista palkkaa.
Elintarvikealan perustutkinnon suorittaneen meijeristin
työtehtäviä ovat mm. tuotepakkaaja ja tuotevalmistaja.
Ammatillisen koulutuksen yhteishaku 23.2. – 23.3.
Koulutukseen on myös jatkuva haku.
INSINÖÖRI (AMK) –
BIO- JA ELINTARVIKETEKNIIKKA
Meijerialan opintopolku valitaan yhteisten perus-opintojen
jälkeen. Syventävissä opinnoissa pereh-
dytään maitotuotteiden valmistusprosesseihin ja
niihin liittyviin erityisominaisuuksiin.
Tutkinto antaa valmiudet toimia esimiehenä
tai tuotantoprosessien kehitys-, suunnittelu-,
laadunvalvonta- ja käyttöönottotehtävissä.
Korkeakoulujen yhteishaku 17.3. – 31.3.
/www.hamk.fi