14 YRITTÄJÄNAINEN Mitä olet
oppinut ?
”Älä jää kotiin murehtimaan”
1. MILLÄ TAVALLA KORONA
ON VAIKUTTANUT
YRITYSTOIMINTAASI?
Ensin itkin viikon verran kotona, poi-ka
hoiti yritystä. Olen yhden konkurs-sin
nähnyt ja tiesin, mitä se on. Uutta
yritystä on nyt rakennettu viisi vuotta
ja kesä näytti hyvältä. Sitten kaikki ro-mahti.
Viikon päästä palasin töihin ja
muutin koko konseptin. Kaviaaribaari
toimii nyt vähän parempana lounas-paikkana
siihen asti, kun turistit taas
palaavat. Olen ottanut lounassetelitkin
käyttöön, vaikka en ennen halunnut
niistä kuullakaan. Annoksia saa myös
tilata verkkokaupasta kotiinkuljetuk-sella.
Ne myyvät hyvin.
2. MITÄ SELVIYTYMISKEINOJA
OLET LÖYTÄNYT?
Sovin pankin kanssa lyhennysvapaasta
syyskuuhun asti. Siihen saakka mak-san
vain korkoja. Otin myös lisää lai-naa
saman tien, ettei kassa kuivu. Kaksi
työntekijääni lomautin. Vuokranmak-sunkin
sain lykättyä syyskuulle. Lisäk-si
otin yhteyttä satoihin K-ryhmän
liikkeisiin ja sain tuotteitamme myyn-tiin
kahteen kauppaan Helsingissä.
3. MITEN OLET PITÄNYT
HUOLTA OMASTA
JAKSAMISESTASI?
Huonosti. Yleensä nukun aina tosi hy-vin,
kun olen niin väsynyt, mutta nyt
en pysty nukkumaan. Yritän silti olla
positiivinen.
4. MINKÄ NEUVON ANTAISIT
MUILLE YRITTÄJÄNAISILLE?
Jos kaatuu, ei auta muu kuin nousta ja
aloittaa alusta. Älä jää kotiin murehti-maan
vaan mieti, mitä sinun alallasi
voisi tehdä, että pääsisit jaloillesi. Minä
olen kehitellyt uudenlaisia annoksia,
sillä ihmiset haluavat edelleen syödä
hyvin, hinnan vain pitää olla sopiva.
Siksi meiltä saa nyt edullisia gourmet-
annoksia, kuten hummerisalaattia ja
hummeri hot dogia.
Valeria Hirvonen
Vuoden Yrittäjänainen 2012
• Syntynyt vuonna 1966.
• Yritys vuonna 2016 perustettu
Finlandia Caviar Shop & Restaurant
on Helsingin Etelärannassa sijaitseva
kaviaaribaari ja -myymälä.
KUVAAJA MILLA VON KONOW