VAHVISTAMME SERTIFIOITUJEN KAHVIEN VALIKOIMAA KOHTI TAVOITETTAMME:
KAIKKI MEIRAN KAHVI ON VASTUULLISEKSI VARMENNETTUA
VUOTEEN 2022 MENNESSÄ
Vastuullisuus on Meiran toiminnan kulmakivi, joka näkyy niin tavoitteissamme kuin käytännön teoissamme läpi koko yrityksen
arvoketjun. Viimeisten vuosien aikana vastuullisuustyömme on edennyt monella eri tasolla osana strategista liiketoiminnan
johtamista. Päivitetty vastuullisuusohjelmamme etenee seuraavien vuosien aikana YK:n Kestävän Kehityksen Tavoitteisiin (SDG)
perustuen.
Meillä Meiralla turvalliset ja terveelliset tuotteet ovat olleet
toiminnan ytimessä alusta lähtien. Vastuullisia kahvinautintoja
tarjosimme kuluttajille jo vuonna 1999, jolloin Reilu Kauppa
ja Luomu -sertifioitu Cafe Original oli markkinoiden ensim-mäisiä
vastuullisesti tuotettuja kahveja Suomessa. Vastuulliset
valinnat ovat ohjanneet vuosi vuodelta systemaattisemmin
yrityksemme toimintaa niin raaka-aine- ja materiaalihankin-noissa,
ympäristöasioissa kuin henkilöstömme hyvinvoinnis-sakin.
– Teemme kovasti työtä sen eteen, että kaikki kahvim-me
ovat viimeistään vuoteen 2022 mennessä kolmannen
osapuolen vastuulliseksi varmentamaa. Tänä vuonna 40 %
raakakahvistamme on sertifioitua ja etenemme systemaat-tisesti
kohti tavoitettamme, sanoo Meiran myynti- ja mark-kinointijohtaja
Harry Skön. - Yhä useampi kuluttajista pyrkii
tekemään vastuullisia valintoja ja jopa 40 % suomalaisista
kahvinjuojista sanoo sertifikaattien vaikuttavan ostopäätök-seen*.
*Meira BrandHealth -tutkimus 12/2018
MATKALLA VASTUULLISEN KAHVIN
ALKULÄHTEILLÄ HONDURASISSA
Meiran kahvitiimi vieraili Hondurasissa alueilla, joista peräti 41 %
Meiran raaka-kahvista tulee. Tiimi tapasi kolme kahvin viljelijää,
useita kahvin keräilijöitä ja kahvin käsittelyyn osallistuvia työnteki-jöitä.
Matkaohjelmaan kuuluivat myös tutustuminen Bon-cafen-
kahvin varastointi-ja käsittelylaitoksiin Marcalassa ja
San Pedro Sulassa sekä vierailu kahdessa päivähoito/koulu
-yhteistyökohteessa.
Hondurasissa kahvitilat ovat pääosin pieniä, 4-6 hehtaaria. Kahvi
on siis monelle perheelle elintärkeä päätulonlähde jo useammas-sa
sukupolvessa. Paikallinen yhteistyö on avainasemassa, jotta
saamme laajasti viljelijät mukaan kehittämistoimenpiteisiin. Tätä
työtä teemme pitkäjänteisesti hankintakumppanimme Boncafen
kanssa.
BUTENKOV ALEKSEI /Shutterstock.com
MATKALLA OPITTUA: LUOMUVILJELYN ERITYISPIIRTEITÄ
Tärkein kunnossapidon keino on pensaiden hoitoleikkaus, joka aloitetaan 8 vuoden iässä.
Kahviviljelmät myös lannoitetaan 2-3 kertaa vuodessa ei-kemiallisilla lannoitteilla ja li-säksi
maatunutta marjakuoriketta käytetään maanparannusaineena. Rikkakasvit suojaavat
eroosiolta sitomalla maata ja ne leikataan säännöllisesti maanpeitteeksi sitomaan kosteutta.
Varjopuita hyödynnetään viljelmillä maastosta ja sijainnista riippuen.
Tuottavuus luomuun siirryttäessä laskee hiukan kolmen vuoden siirtymäaikana, mutta palau-tuu
tämän jälkeen ja on vain hieman pienempi kuin tavanomaisessa viljelyssä. Usein luomu-viljelyn
tuloksena pensaat ovat elinvoimaisempia ja pitkäikäisempiä. Viljelysalaa ei vierailujen
kohteena olleilla tiloilla ole tästä syystä myöskään jouduttu kasvattamaan.
Kulta Katriina
Luomu -tuoteperhe
nyt vastuu-sertifioituna
/Shutterstock.com