Mausteet PET-PAKKAUKSET
MAUSTEET 25 VK
MEIRA LUOMU RUOKOVANILJASOKERI
– sokeriruo'osta valmistettu, sisältää enemmän
raakasokerin maku- ja ravintoaineita
Pohja:
175 g kaurakeksejä
2 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kuohukermaa
2 ½ dl kevytmaitoa
5 keltuaista
2 rkl Meira luomu ruokovaniljasokeria
Pinnalle: ruokokidesokeria
Koristelu:
1 kiivi
isoja mansikoita
vihreitä ja tummia viinirypäleitä
pensasmustikoita
granaattiomenan siemeniä (saatavana myös
pakasteena)
mintunlehtiä
Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa. Yhdistä
vehnäjauhojen kanssa. Sulata voi ja lisää voisulaan
keksi-jauhoseos. Levitä seos voidellun piirakkavuoan
(halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Yhdistä sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää kerma
ja maito. Kuumenna liedellä koko ajan pohjaa myöten
lastalla sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota heti
levyn päältä ja anna jäähtyä hetki. Lisää keltuaiset
käsivispilällä hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon
ruokovaniljasokeri.
Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa 20-
30 minuuttia. Älä anna pinnan saada väriä. Voit
laittaa piirakan yläpuolelle uunipellin paiston
loppuvaiheessa estääksesi pinnan tummumisen. Täyte
saa olla vastapaistettuna hieman ”eloisa” – se hyytyy
jäähtyessään.
Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi
tai mieluiten seuraavan päivään. Viimeistele pinta
juuri ennen tarjoilua. Ripottele täytteen päälle
ruokokidesokeria. Polta pinta rapeaksi kaasupolttimen
avulla.
raikkailla hedelmillä ja marjoilla.
Koristele piirakka siivuja
Leikkaa kuoritusta kiivistä ja mansikoista ohuita osa
ja ota niistä kuvioita kukkamuoteilla. Leikkaa mansikoista viuhkamaisesti siten, että siivut jäävät
pistelemällä
kantaosaan siksak-kuviota.
kiinni. Halkaise viinirypäleet ulottuvaa veitsellä rypäleen keskiosaan saakka ja marjat piirakan päälle.
Asettele hedelmät Crème brûlée -piirakka
LAADUKAS UUTUUS,
LUE LISÄÄ S.4