Mausteet PET-PAKKAUKSET
MAUSTEET
VK
44
Porkkanarisotto ja inkivääri-mascarponea 20:lle
(gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön, ei
sisällä kalaa / äyriäisiä, ei sisällä selleriä)
Voit tarjoilla porkkanarisoton sellaisenaan alkuruokana
tai lisukkeena. Risoton liemeen on helppo uuttaa
erilaisia kuivamausteita, jotka voi siivilöidä pois ennen
käyttöä.
3,000 l porkkanamehua
3,000 l kasvislientä
0,015 kg Meira sahramia
0,005 kg Meira tähtianista
0,050 kg oliiviöljyä
0,300 kg sipulia hienonnettuna
0,035 kg valkosipulin kynsi hienonnettuna
1,750 kg arborio- tai carnarolirisottoriisiä
1,000 l valkoviiniä
5,000 kpl sitruunan kuori ja mehu
0,250 kg parmesaanijuustoa hienonnettuna
0,250 kg voita
Meira hienoa merisuolaa
Meira mustapippuria rouhittuna
Inkivääri-mascarpone
0,010 kg Meira inkivääriä
0,750 kg mascarponejuustoa
0,030 kg sitruunamehua
0,010 kg Meira hienoa merisuolaa
0,010 kg sokeria
Meira mustapippuria rouhittuna
Lämmitä kattilassa porkkanamehu, kasvisliemi, sahrami
ja tähtianis. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa hienonnettu
sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota
hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja anna imeytyä riisiin.
Lisää kuumaa porkkanalientä muutamassa erässä riisin
joukkoon ja sekoittele tasaisesti nuolijalla tai puulastalla.
Lisäile nestettä ja kypsytä risottoa noin 20 minuuttia,
kunnes riisi alkaa puuroutua. Lisää joukkoon sitruunan
kuori ja mehu. Ota porkkanarisotto pois liedeltä ja lisää
joukkoon voi nokareina sekä juusto. Sekoita tasaiseksi.
Mausta lopuksi suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Sekoita inkivääri-mascarponen ainekset yhteen ja
pursota tai lusikoi nokareita porkkanarisoton päälle
tarjoiltaessa.