Page 20

Tatsi 1 / 2016

Onnistumisia ravintolakurssilla! 20 Tatsi 2016 Kun elämä potkii päähän, uutta suuntaa voi löytää vaikka pop up -ravintolan perustamisesta. Annelise Johansson, 26, kokeili ravintolahommia Valtaajien Social Kitchen -kurssilla. ATeksti: Laura Rantanen NNELISE JOHANSSONIN vuosi 2014 sisälsi raskaita menetyksiä. Hänen isänsä ja kaksi koiraansa kuolivat, parisuhde päättyi, eivätkä voimat enää riittäneet opiskeluun. ”Jonkin aikaa meni seiniä tuijotellessa. Olin lamaantunut, enkä saanut itseäni ylös sohvalta”, Annelise muistelee. Päätös koulun jättämisestä kesken ei ollut helppo. Samalla kokemus oli kuitenkin voimaannuttava. ”Tartuin kiinni oman elämäni ohjaksista ja tajusin, että päätän itse sen suunnan.” Sosiaalitoimistosta Anneliselle annettiin vinkki Tatsin Valtaajat-projektista. Pian hän oli mukana vaelluksella Lapissa, Oma valtaus -kurssilla ja viimeisimpänä Social Kitchen -kurssilla kokkaamassa ja pitämässä pop up -ravintolaa. SOCIAL KITCHEN -KURSSI sisälsi neljä erilaista keittiöteemaa. Johansson oli mukana katuruoka- ja metsäaiheisilla kursseilla. ”Odotin kivaa yhdessäoloa, rentoa meininkiä ja uusien reseptien oppimista. Odotukseni ovat täyttyneet ja enemmänkin”, Annelise kertoo. ”Ensimmäiseen katuruokaravintolaamme tuli niin paljon asiakkaita, että ruoka loppui kesken puolessatoista tunnissa. Olimme varanneet annoksia 150:lle henkilölle.”


Tatsi 1 / 2016
To see the actual publication please follow the link above