
Pavut ovat vuoden
vihannes 2018!
Puutarhaliitto ja Kotimaiset kasvikset ovat valinneet pavut vuoden 2018 teemavihannekseksi.
Pavut ovat monipuolinen kasvisryhmä ja sen käytön ja viljelyn toivotaan lisääntyvän
kotipuutarhoissa ja ammattiviljelmillä. Suomessa syödään papuja huomattavasti vähemmän
muihin maihin verrattuna.
Lue lisää lajikkeista s. 17-18.
Vahapapu
Vahapapu on superherkullinen papu, jossa on pehmeä maku. Vahapavun kypsät palot
muuttuvat kypsyessään vaaleankeltaisiksi. Pavut kannattaa kypsentää keittämällä ja ne
voidaan myös pakastaa. Vahapavut ovat herkullisia esimerkiksi voin kera tarjoiltuna!
Pensaspapu
Pensaspapu voidaan valmistaa ruuaksi keittämällä palkoineen. Pensaspavun säikeettömät ja
paksuhkot palot roikkuvat lehdistön yllä, ja ne ovat helposti poimittavissa. Pensaspapu sopii hyvin
lisättynä muuhun ruokaan tai omana lisukkeenaan.
Kokeile!
Soijapapu
Soijapapu on proteiinipitoinen papu ja erinomainen
vaihtoehto liharuuille. Soijapavun sato korjataan
ennen palkojen aukeamista. Soijapavusta voi
valmistaa esimerkiksi herkullista keittoa tai
vaikka pihvejä!
5