Page 46

Moodi No2 | 2016

Professionaalia tunnelmaa LABQUALITYN UUDET TILAT TOIMIVAT. LABQUALITY MUUTTI uusiin toimitiloihin Helsingin Kumpulantielle tammikuun alussa. — Toiminta uudessa monitilatoimistossa on lähtenyt liikkeelle hyvin. Olemme pitäneet tammikuussa avointen ovien päivän, ja esitelleet tiloja yhteistyökumppaneillemme. Uusien työpisteiden ja monikäyttöisten neuvottelutilojen avaamia mahdollisuuksia on jo opittu hyödyntämään, Labquality Oy:n toimitusjohtaja Mia Lindström kertoo. TILAT SUUNNITELLUT arkkitehti Jouni Leino luonnehtii Labqualityn tilojen kokonaisuutta viihtyisäksi ja rauhalliseksi. — Tavoitteena oli luoda tilaan ammattimainen ja professionaali ilmapiiri. Toimistoon on tuotu kevennyksenä myös hauskoja asioita, kuten asiakas-wc:n kristallikruunut, lounge-tilan kirjatapetti ja Labqualityn 46 Moodi 1/2013 brändivärien harkittu käyttö seinäpinnoissa ja kalusteissa, Leino summaa. Työskentelyyn on tarjolla erilaisia tiloja omista työpisteistä aulakirjaston sohvaan ja erikokoisiin neuvotteluhuoneisiin. Tilat on nimetty niiden värimaailman mukaisesti Metsäksi, Jääksi, Mereksi ja Lumeksi. Myös logistiikka on saanut kokonaan uudentyyppiset, prosessimaisen työskentelyn mahdollistavat tilat. UUSI MONITILATOIMISTO remontoitiin vuonna 1947 valmistuneeseen kiinteistöön. — Tila on aiemmin ollut muun muassa teollisuuskäytössä. Lähdin suunnittelussa siitä, että rakennuksen ikään ja aiempaan käyttötarkoitukseen liittyvät elementit saavat näkyä uuden rinnalla: esimerkiksi kiinteistön vanhat puiset ikkunapuitteet luovat toimistoon omaa tunnelmaansa, Leino kuvaa. TILASUUNNITTELU ON aina monivaiheinen prosessi. — Liikkeelle lähdetään asiakkaan tarpeista: selvitetään, millaisia erilaisia tiloja tarvitaan, mitä niissä tehdään, ja kuinka paljon tiloissa työskentelee ihmisiä. Nämä ovat faktoja. Niiden lisäksi tulevat toiveet ja mielikuvat siitä, miltä optimaalisten tilojen tulisi näyttää. — Lähden siitä, että jokaiselle tilalle luodaan oma ilmeensä. Prosessissa ovat apuna 3D-kuvat, jotka paitsi helpottavat kommunikaatiota asiakkaan kanssa, auttavat asiakasta osallistamaan henkilökuntaansa. — Olisi tärkeää, että henkilöt, jotka työskentelevät tiloissa, innostuisivat niistä. Uudet toimitilat ovat aina lähtökohtaisesti iloinen asia. Keittiössä rentoudutaan. MIKAEL LINDÉN »Rakennuksen ikään liittyvät elementit saavat näkyä uuden rinnalla.» 88 Moodi 2/2016


Moodi No2 | 2016
To see the actual publication please follow the link above