Page 32

Tatsi 1 / 2016

Taina Repo on tamperelainen toimittaja ja kolmen lapsen äiti, joka pitää yhteiskunnallista Köyhän keittiö -ruokablogia. Taina vinkkaa Tatsin lukijoille toimivimmat reseptinsä. Työttömän keittokirja 32 Tatsi 2016 HINTA/ANNOS: 1,70 € Juustoista juhlaa Tatsin juhlavuoden kunniaksi laitamme tarjolle juustoisia pihvejä ja juustomakaronia. Helppoa ja hyvää! Jälkiruokana maistuu ihanan raikas sitruunaposset eli hyydytetty sitruunaherkku. Teksti ja kuvat: Taina Repo 6 annosta 3 dl keitettyä makaronia 1 dl cheddarjuustoa raasteena 1 dl creme fraichea 1. Sekoita ainekset, annostele kertakäyttömukeihin, peitä kelmulla ja pistä pakkaseen. 2. Ota jäätyneet juustomakaronit pakastimesta ja irrota mukista valuttamalla mukin pohjaan lämmintä vettä. 3. Leikkaa kiekoiksi, kasta kananmunaan ja korppujauhoihin. Uppopaista öljyssä kullanruskeiksi. 6 annosta 500 g jauhelihaa 2 dl murennettua valkoista, fetan tapaista juustoa 1 kananmuna 1–1,5 dl kermaa yksi valkosipulin kynsi, timjamia ja muita yrttejä Tee taikina ja muotoile siitä pienehköjä pihvejä. Paista pihvit öljyssä. 6 annosta 4 dl kuohukermaa 1,5 dl sokeria 1 dl sitruunamehua 4 . Keitä kermaa ja sokeria kattilassa 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. 5. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sitruunamehu. 6. Annostele kuuteen lasiin, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. 7 . Päälle voi lisätä tuoreita marjoja, suklaahippuja tai sitruunankuorta. HINTA/ANNOS: 0,45 €


Tatsi 1 / 2016
To see the actual publication please follow the link above