Page 45

Suomi-USA | No1 2017

JÄSENYHDISTYKSILTÄ LAPPEENRANTA Kiitospäivän juhla Etelä-Karjalan tapaan Mukavaan yhdessäoloon kuuluu myös iloisia ruokapöytäkeskusteluja, tarinointia sekä tutustumista uusiin ihmisiin. – Kiitos Suomi-Amerikka yhdistys, Paistinkääntäjät ja Karjalan Keittiömestarit. Olipa mukava ilta, hyvää ruokaa, hyvä mieli ja hyvää seuraa. Olen nauranut viikkojen edestä, Karjalan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen kiitti illan järjestäjiä. / Kari Martiala Amerikassa Kiitospäivä on jouluakin suurempi juhla, jota viettämään kokoonnutaan hyvien ystävien ja läheisten seuraan. Kiitospäivän symboleita ovat varsinkin kalkkuna, maissi, kurpitsa ja karpalo, joita käytetään niin ruoissa kuin koristelussa. Kiitospäivää vietetään marraskuun neljäntenä torstaina, jonka jälkeinen perjantai aloittaa joulusesongin. Etelä-Karjalassa kolme yhdistystä - Lappeenrannan Suomi-Amerikka yhdistys, Karjalan Paistinkääntäjät ja Karjalan Keittiömestarit - kokoontuivat torstai-iltana (24.10.) My Bakery Cafen tiloihin viettämään yhteistä juhlaa. Kiitospäivä oli houkutellut paikalle suuren joukon yhdistysten jäsenistöä ja ravintolan sali täyttyi viimeistä istumapaikkaa myöten. Vieraat toivotti tervetulleeksi Lappeenrannan SAY:n puheenjohtaja Ritva Louhiranta. – Muuttuvassa maailmassa vieraanvaraisuus ja toisaalta omien ja toisten perinteiden tunteminen ja kunnioittaminen on tärkeää. Amerikkalaisen Kiitospäivän ydinsisältönä pidetään perinteitä, kiittämistä ja jakamista. Joulu on perhejuhla, mutta Kiitospäivänä myös ystävät ja tuttavat, jopa tuntemattomat kutsutaan nauttimaan herkullista ateriaa, hän kuvaili illan teemaa. Kalkkunaa ja muita herkkuja Kiitospäivän päivälliseksi tarjottiin kahta sorttia kalkkunaa, Suomi-Amerikka yhdistyksen Helena Lylyharjun paistamaa kokonaista kalkkunaa sekä My Bakery Cafen suurella sydämellä valmistamia aitoja amerikkalaisia herkkuja. Kalkkunan seurana nautittiin kalkkunan täytettä, maissivuokaa, pekonipapuja, täytettyjä perunankuoria, punasipulihilloketta, karpalohyytelöä ja muuta hyvää. Jälkiruokapöydässä oli amerikkalaiseen tapaan valmistettua kurpitsa- ja omenapiirakkaa ja vaniljakermaa sekä cookie keksejä. Ruoka ja palvelu saivatkin vierailta ansaitut kiitokset. – Tämä yhdistysten yhteinen päivällinen oli erittäin hyvä idea ja hienoa, että saimme ravintolan täyteen. Kalkkuna oli hyvää ja mureaa, ja lisukkeet erinomaisen hyvin valmistettuja. Tämä oli erinomainen kokonaisuus ja hieno kokemus, Karjalan Paistinkääntäjät ry:n vouti Heikki Koskinen kuvaili iltaa. Kolme etelä-karjalaista yhdistystä osallistui yhteiseen Kiitospäivän viettoon tänään. Kuvassa Kiitospäivän buffetpöydän ääressä Lappeenrannan SAY:n pj Ritva Louhiranta, Karjalan Paistinkääntäjien vouti Heikki Koskinen ja Karjalan Keittiömestareiden pj Ulla Liukkonen. Vinkki paikallisyhdistyksen tapahtumavastaavalle! Kerää jäsenet Kiitospäiväpöydän ympärille! Ole yhteydessä hyvissä ajoin oman alueesi ravintola-alan kouluun, Paistinkääntäjiin Keittiömestareihin rotisseurs.fi) ja/tai (www.(chefs.fi) ja ehdota yhteistä tilaisuutta. Yhteistyössä on voimaa! Perinteiseen amerikkalaiseen Kiitospäivän ruokapöytään kuuluu kalkkuna, kalkkunan täytettä, maissivuokaa, pekonipapuja, täytettyjä perunankuoria, punasipulihilloketta, karpalohyytelöä ja muuta hyvää. Kaikkia näitä oli tarjolla myös yhdistysten päivällisellä My Bakery Cafessa. SUOMI – USA 45


Suomi-USA | No1 2017
To see the actual publication please follow the link above