Page 13 - Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä 2022
P. 13
Hymyilevän motoristin kevätpäivä 13 Ohjelma Kokoontuminen Nilsiän taajamassa klo 10 alkaen (Halssin kenttä, Valkeiskylä 4) gps 63.21570368520269, 28.05565085209155. Opastukset teiden varsilla. - Kentällä saatavilla pientä purtavaa (kahvia, pullaa, mehua, makkaraa) Paraati Tahkolle 13.00 alkaen, n. 10 km Ohjelmalava 14 alkaen - puheita - musiikkia - hyväntekeväisyyslahjoitus - HMKP:n kiertovanteen luovutus seuraavan vuoden järjestäjälle Illanvietto Tahkon Tislaamo Ravintola Hophaus issa alkaen klo19 - Tislaamon Giniä, hyvää ruokaa, musiikkia, yhdessäoloa sms~ ,uo .. ,NMOTO ... mn+-,INUND Tässä se on, aito savolainen Tahko luomu-gini, sanoo päätislaaja Nikö Pöllänen. HMKP:n iltabileet Vginitislaamolla uoden 2022 Hy- myilevän Moto- ristin Kevätpäivän iltabileet on varmas- ti yhdessä tapahtuma- historian erikoisemmis- ta paikoista. Lauantai-iltana ko- koonnutaan Break So- kos Hotel Tahkon kyljes- sä olevaan Hophaus- tislaamoravintolaan, jossa iltaa tahdittaa myös bändi. Sisätilojen lisäksi Hophausissa on iso ka- tettu ja lämmitetty te- rassi. Ravintolan takahuo- neessa tislataan omaa luomuginiä ja luomu- viskiä. Tuotanto alkoi viime vuoden alussa, mutta tuotteiden brän- dääminen jäi pahasti koronan jalkoihin. - Meillä on tehty sel- laiset runsaat 3000 lit- raa giniä ja saman verran ohramallas vis- kiä kotimaisista luomu- raaka-aineista, kertoo päätislaaja Niko Pöl- länen ja painottaa et- HMKP:n iltabilepaikan Hopehousen takahuo- neessa tislataan giniä ja viskiä, on tislattu jo tuhansia litroja. moamme näitä tuot- teita, mutta kuluttajil- le kaikki menee Alkon kautta. Tahko Luomu giniä Pöllänen kuvailee mo- derniksi giniksi. - Se on tasapainoi- nen, melko helposti lä- hestyttävä gini. Katajaa pitää olla, me olem- me kuitenkin jättäneet katajan ylivaltaa pari naksua alaspäin ja tuo- tu muita mausteita fra- mille myös. Lappeenrantalais- lähtöisestä Pölläsestä voi sanoa, että mies on alalle vihkiytynyt. - Opiskelen Helsingin yliopistossa elintarvike- tieteitä. Olin ensin yhti- ön Helsingin yksikös- sä kunnes tämä tehtä- vä tuli eteen. Mielelläni tänne Savoon siirryin. Pöllänen työskente- lee, minkä tislaushom- mistaan ehtii, Hope- hausen baarissa. Teksti ja kuvat: Kari Salmela HMKP illallinen Tahkolla Lauantaina 21.5. klo 17-21 ravintola Hillsidessä Hymyilevän motoristin buffet. Varaa paikkasi ennakkoon: raflaamo.fi tai soittamalla 010 7629 500 ALKURUOKANA Ilmakuivattua Copakinkkua, melonia ja rucolaa M|G Kylmäsavulohi-katkarapu skagenia L|G Savumuikkuja, marinoitua perunaa ja tilliä L|G Caesarsalaattia, broileria ja pekonia L|G Vihreää tankoparsaa, vuohenjuustoa ja sitruunavinegrettea VL|G Kukkakaalia sekä limejogurttia L|G Pikkutomaatteja ja kevätsipulia M|G Lajitelma vihersalaatteja ja vinegrettea M|G Tuoretta leipää ja voita L PÄÄRUOKANA Ylikypsää savustettua naudanrintaa, pippurikastiketta L|G Paistettua merilohta, lime-hollandaisekastiketta L|G Paahdettua perunaa L|G Paistettua broccoliinia ja neulapapuja L|G JÄLKIRUOKANA Suklaapannacotta, marenkia ja vadelmaa L|G Kahvi, Tee Hinta 29,90€/hlö tä viskien materiaalit ovat kaikki kotimaisia ja luomutuotantoa, gi- nissä on vähän ulkolai- sia komponentteja. Tahkon tislaamo on osa Olvin omistamaa Helsinki Distilling Com- panya. Yhtiön pää- paikka sijaitsee Helsin- gin Kalasatamassa. - Helsingissä teemme ruisviskejä. Niitä on kol- mea lajia täälläkin hyl- lyssä. Täällä on myös Helsingissä tehtyä gi- ninä, likööriä, tyrnipon- tikkaa. Viski tehdään sekin pieteetillä. Tynnyrit ovat yhdysvaltalaista tam- mea, ne ovat maus- tuneet Espanjassa hy- vässä cherryssä ennen Suomeen tuloa, joten makua saadaan sitä- kin kautta mukavasti. Tahkon luomuviskiä saadaan vielä odotel- la tovi, koska sen kyp- syminen vie vuosia. Helsinki Distilling Companyn tuotteita on saatavissa Alkon ti- lausvalikoimassa. - Me täällä kyllä pro- HYMYILEVÄN MOTORISTIN KEVÄTPÄIVÄ 21.5.2022